Instytut Żywności i Żywienia zaprasza na bezpłatne konferencje szkoleniowe skierowane do przedstawicieli:

  • branży przetwórstwa owocowo – warzywnego, koncentratów spożywczych oraz napojów bezalkoholowych (6 czerwca 2017 r., w godz. 09:30 – 15:00),
  • branży mięsnej, rybnej i mleczarskiej (31 maja 2017 r., w godz. 10:00 – 15:30).

Konferencje organizowane są w ramach Narodowego Programu Zdrowia z cyklu „Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego – upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych”.

Obie konferencje odbędą się w siedzibie Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, ul. Powsińska 61/63, sala 7 (parter). Spotkania to nie tylko wykłady ekspertów prezentujących wiedzę z dziedziny żywności i żywienia, ale także możliwość rozmów na temat aktualnych problemów związanych z reformulacją produktów spożywczych.

Więcej informacji:

 

Powered by WPeMatico